Γιατί " Σαρωνικός5+ "

 

before selections

Γιατί "Μανώλης Τσαλικίδης" 
 (δείτε το φυλλάδιο online εδώ)

1. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ανεξάρτητη και να εκπροσωπεί όλους τους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.

2. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αντιμετωπίζει ισότιμα όλους τους δημότες και τις ενότητες του Δήμου μας, χωρίς τοπικισμούς και διαφορετικές ταχύτητες.

3. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι όλοι αυτοί που έβλαψαν τον τόπο σου, σήμερα ορέγονται σαν αρπακτικά την εξουσία.

4. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι η λύση δεν είναι το ρουσφέτι για λίγους και κολλητούς, αλλά η ανάπτυξη με θέσεις εργασίας για όλους τους δημότες.

5. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι ο Δήμος πρέπει να είναι αλληλέγγυος στην κρίση και να μην ιδιωτικοποιήσει την κοινωνική πρόνοια και το νερό.

6. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι η παραλία μας είναι η δυνατότητα της ανάπτυξής μας και όχι το φιλέτο για να κερδίσουν μόνον τα ιδιωτικά συμφέροντα.

7. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ σε ένα μοντέλο διοίκησης που ζητά τη συμμετοχή των πολιτών και δεν αποφασίζει για σένα χωρίς εσένα.

8. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι ο νέος και η νέα δεν πρέπει να απουσιάζουν από τα κέντρα που αποφασίζουν για τη ζωή τους.

9. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι η ζωή του τόπου μας πρέπει να πά- ψει να ορίζεται από τα φέουδα, πρέπει να αποτοξινωθεί από τις απειλές και τους εκβιασμούς.

10. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι τελείωσε ο χρόνος που θυμώνουμε αλλά μένουμε απαθείς και ξεκινά ο χρόνος που συμμετέχουμε ενεργά.

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ…

 Ο ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 5+ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ

Ο ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 5+ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΣΤΙΣ 25 ΜΑΪΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!

ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ…ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

ΟΤΑΝ ΑΠΕΧΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ….

30% ΑΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

6000 ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!

Θα επιτρέψουμε σε άλλους να αποφασίσουν για το δικό μας μέλλον;

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΪΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑΤΙ…ΟΤΑΝ ΑΠΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ…

μόνο που η ιστορία σου επιφυλάσσει το ρόλο του θύματος…

Και επειδή το ξέρουν και τους βολεύει πολύ, ρίχνουν στην αρένα τις γνωστές ατάκες:

-Είναι όλοι ίδιοι

Όχι, δεν είναι όλοι ίδιοι. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες θέσεις, δεν έχουν όλοι την ίδια στάση ζωής, δεν έχουν όλοι τα ίδια γραμμάτια. Όπως κι εσύ δεν είσαι ίδιος με τον βολεμένο και με αυτόν που δεν τον αγγίζει η κρίση, με αυτόν που κάνει μπίζνα την ψήφο και τρώει τη μερίδα του λέοντος επί μια πενταετία.

-Με την ψήφο δεν αλλάζουν τα πράγματα

Αλλάζουν και με την ψήφο τα πράγματα. Με την ψήφο σε όποιον δε σε καλεί σαν ψηφοφόρο της μίας Κυριακής, αλλά σαν πολίτη με ενεργή συμμετοχή και παρέμβαση για μία πενταετία.

-Μην πας για να τους τιμωρήσεις

Τον εαυτό σου θα τιμωρήσεις όταν θα έχεις μια διοίκηση εκλεκτών και κολλητών, μια διοίκηση που δε θα σου δίνει αναφορά, που θα εκλάβει την «τιμωρία σου» ως παθητική αποδοχή των πιο επικίνδυνων σχεδίων.

-Οι νέοι καλά κάνουν και δεν πάνε να ψηφίσουν

Φυσικά και τους βολεύει να αποφασίζουν για το μέλλον του τόπου αν αυτό απουσιάζει από τα κέντρα των αποφάσεων. Τους βολεύει να μην τους ενοχλείς, να μην τους υπενθυμίζεις τις δικές σου ανάγκες, να μην τους ελέγχεις.

Μην τους κάνεις τη χάρη, μην τους βολεύεις με την αποχή σου.

ΔΡΑΣΕ, ΨΗΦΙΣΕ, ΦΕΡΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ….

ΜΠΕΣ ΜΕΣΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ…

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ…


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΦΡΟΝΗΣ:

ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΑΔΕΙΑΝΟ Ή ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ;

Δείτε τα έργα και τις ημέρες του και η απάντηση δική σας

 • ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ: Επικαλέστηκε άγνοια για το αλιευτικό καταφύγιο... άγνοια για το πιο σημαντικό σε εξέλιξη έργο στην Π. Φώκαια που στηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αντ΄ αυτού πρότεινε κατασκευή μαρίνας, φυσικά σε συνδυασμό με την «αξιοποίηση» των αλυκών..!
 • ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ: Δεν συμμετείχε σε καμιά απολύτως προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος και σήμερα απλά εύχεται να μας δεχτεί ο Πειραιάς, γιατί δεν ξέρει τις επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις της ΕΥΔΑΠ, οι οποίες ακλόνητα υποστηρίζουν ότι η Ψυτάλλεια έχει μεγάλη χωρητικότητα. Ο Πειραιάς δεν έχει άλλη επιλογή.
 • ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ: Αναμασάει την καραμέλα των ΕΣΠΑ χωρίς να έχει υποβάλει στη ζωή του ούτε ένα φάκελο ένταξης έργου, χωρίς να έχει εργαστεί ούτε για ένα έργο στο Δήμο μας από τα δεκάδες που είναι σε εξέλιξη.
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΤΟ ΔΗΜΟ: Τον προβάλλουν σαν επιτυχημένο διαχειριστή των οικονομικών, κανείς όμως δε λέει την οδυνηρή αλήθεια. Ο ισολογισμός που κατατέθηκε βρίσκει το Δήμο μας με χρέη 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Βρίσκει το Δήμο μας με δεκάδες ανείσπρακτες οφειλές από μεγαλοοφειλέτες.
 • I LOVE LAGONHSI (επιγραφή στο εκλογικό του περίπτερο στο Λαγονήσι): Όψιμος εραστής του Λαγονησίου για προεκλογικούς λόγους, όταν όμως ψηφιζόταν στο δημοτικό συμβούλιο η μετατροπή του σε οικισμό θεωρούσε ότι το Λαγονήσι είναι μόνον το Grand Resort και την καταψήφισε.
 • ΣΑΡΩΝΙΔΑ - ΕΝΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝ ΕΓΚΛΗΜΑ: Τα περί Γενικής κατοικίας στη λεωφόρο Σαρωνίδας που αναφέρει στο πρόγραμμά του (σελ. 6) , μετατρέπουν τη Σαρωνίδα από περιοχή ήπιας οικιστικής ανάπτυξης σε περιοχή με ιδιαίτερη επιβάρυνση, αφού μέσα στις χρήσεις προβλέπονται μέχρι και βενζινάδικα (το θέμα ανέδειξε η Ενότητα Σαρωνικού).
 • ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ: Αρνήθηκε κάθε δημόσιο διάλογο. Aρνήθηκε το debate με όλους τους συνυποψηφίους. Αρνήθηκε το debate σε τηλεοπτική πρόσκληση με τον Μανώλη Τσαλικίδη. Αρνήθηκε το debate με τους πολίτες τη δεύτερη Κυριακή μετά από πρόσκληση του Μανώλη Τσαλικίδη.
 • ΟΙ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑ (ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ;)

Οι κουμπαριές με τον Πρόεδρο της ΕΤΑ και οι εξαγγελίες του για Μαρίνα αποκαλύπτουν τις πραγματικές του προθέσεις σχετικά με τις παραλίες. Εν τω μεταξύ ήδη οι εντεταλμένοι εκπρόσωποι του ξεκίνησαν να υπόσχονται θέσεις εργασίας. Μόνον που πρέπει να έχουν υπόψη τους οι πολίτες που βιώνουν αυτή την πρωτοφανή κρίση ότι η τεράστια ανεργία δε θεραπεύεται με δέκα ρουσφέτια. Χρειάζεται οργανωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης, τόνωσης της αγοράς και δημιουργίας θέσεων εργασίας, το οποίο παραθέτουμε στο πρόγραμμά μας.

 • ΕΙΜΑΙ ΘΑΤΣΕΡΙΣΤΗΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΩ ΤΟ ΔΗΜΟ:

Με ιδιωτικοποίηση του νερού και των κοινωνικών παροχών, με απολύσεις εργαζομένων, με συρρίκνωση του θεσμού, με αύξηση στα δημοτικά τέλη.

 • ΑΦΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: αυτός που υποτίθεται θα δώσει μάχη για τους δημότες απείχε συστηματικά από όλες τις κινητοποιήσεις για το Κέντρο Υγείας, για τις απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων, για τα χαράτσια.

Οι αστοχίες και τα λάθη του Γ. Σωφρόνη οφείλονται σε άγνοια και πρόχειρους ερασιτεχνισμούς γύρω από κορυφαία ζητήματα που απασχολούν το Δήμο μας, με σημείο αιχμής τη διαχείριση των οικονομικών.

Πηγάζουν όμως και από επικίνδυνες θέσεις και απόψεις για την ίδια την ταυτότητα του Δήμου μας. Το όραμα Σωφρόνη γκρεμίζει την ήπια ανάπτυξη για τη Σαρωνίδα, γκρεμίζει την ήπια ανάπτυξη για το παραλιακό μέτωπο, γκρεμίζει κάθε αναπτυξιακή δυνατότητα, βάσει της ταυτότητάς μας για όλο το Δήμο.

Αγνοεί το Λαγονήσι και τους κατοίκους του, αφού σε αποστροφή του λόγου μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο ταυτίζει το Λαγονήσι με το ξενοδοχειακό συγκρότημα και προσβάλλει βάναυσα πολίτες και αυτοδιοικητικούς, αφού στο ίδιο συμβούλιο χαρακτηρίζει τον Νίκο Βολάκο, εκπρόσωπο του ξενοδοχείου.

Όσο κι αν προσπαθεί ο κ. Σωφρόνης να κρυφτεί, τα έργα και οι ημέρες του αποκαλύπτουν έναν αυτοδιοικητικό χωρίς στοιχειώδεις γνώσεις και επικίνδυνο για τον τόπο.


Να ποιοι θα υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον…να ποιοι θα υπερασπιστούν την ανάπτυξη… Και δεν το λέμε εμείς… το λέει αυτός που σήμερα στηρίζει και στηρίζεται από τον Σωφρόνη!!!
par1

par2

Είναι δική μας η απόφαση: Ή γυρνάμε στις πιο σκοτεινές εποχές ή περνάμε με δύναμη στη νέα εποχή.

Να ποια είναι η αξιοπιστία του Σωφρόνη και των συνεργατών του. Ακούστε τι έλεγε για τη διοίκηση του Σάββα Γκέραλη στην Ανάβυσσο πριν μόλις 3 χρόνια :

«Η Ανάβυσσος μπαίνει με τους χειρότερους οιωνούς στο Δήμο Σαρωνικού, φέρνοντας χρεωμένο το 95% του προϋπολογισμού της, φέρνοντας 1.200.000 δικαστικές δαπάνες από κατασχέσεις…»

Και κλείνει ο κ. Σωφρόνης για τον πρώτο σε ψήφους δημοτικό του σύμβουλο και τοπάρχη Αναβύσσου: «…ούτε στο χειρότερο εφιάλτη μας δε θα βλέπαμε αυτά που φέρνει η Ανάβυσσος στο Δήμο. Πρέπει όλος ο Δήμος Σαρωνικού να δουλεύει για να πληρώνει τα χρέη της Αναβύσσου…».

(Πρακτικά Δημ. Συμβουλίου 22-6-2011).

Αυτή είναι η συνέπεια του κ. Σωφρόνη…

Αυτή είναι και η λογική του «συμμαχώ ακόμη και με τον χειρότερο εφιάλτη, προκειμένου να κερδίσω τον παράδεισο της εξουσίας».


ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ VS ΣΩΦΡΟΝΗ

Τα έργα που αφήνει παρακαταθήκη στο Δήμο η ομάδα Τσαλικίδη από την αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ και του Πράσινου Ταμείου

 • Η σύνδεση μας με δίκτυο αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ και η εξυπηρέτησή μας από την Ψυτάλλεια.
 • Η ανακατασκευή Λαγονησίου- Καλυβίων και ο περιφερειακός.
 • Η αποχέτευση ομβρίων σε Ανάβυσσο, Π. Φώκαια, Σαρωνίδα.
 • Η διευθέτηση του ρέματος της Κιτέζας.
 • Οι παρεμβάσεις - αναπλάσεις, στο κέντρο των Καλυβίων και της Αναβύσσου.
 • Η έγκριση μελέτης πράξης εφαρμογής Αναβύσσου.
 • Η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στα Καλύβια.
 • Η έγκριση μελέτης επέκτασης της πόλης των Καλυβίων.
 • Ο Βρεφονηπιακός σταθμός Αναβύσσου.
 • Το 2ο Λύκειο Λαγονησίου και 4ο Δημοτικό Λαγονησίου.
 • Οι σημαντικές εξελίξεις σε όλες τις πολεοδομικές μελέτες του Δήμου, στον Κουβαρά για την Α και Β κατοικία, στη Σαρωνίδα με τις χρήσεις γης και το τοπικό ρυμοτομικό για το σχολείο….
 • Η δημοπράτηση του Αλιευτικού Καταφυγίου Π. Φώκαιας.


Η παρακαταθήκη Σωφρόνη στο Δήμο

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ- & ΝΠΔΔ

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ & ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, 190.10 ΚΑΛΥΒΙΑ-ΘΟΡΙΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΦΜ : 997.727.408, ΔΟΥ : ΚΟΡΩΠΙΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 2Η ΧΡΗΣΗ 1/1/2012 – 31/12/2012
To αποτέλεσμα του Δήμου Σαρωνικού για το 2013 ήταν ζημία 1,46 εκατομμύρια ευρώ.


 

Δυο λόγια

πριν από την κάλπη

Ξεκινήσαμε έναν όμορφο και ταυτόχρονα πολύ δύσκολο αγώνα.

 • Δεν είχαμε τη δυνατότητα, αλλά και δε θέλαμε μέσα σε αυτή την πρωτοφανή κρίση να μπαίνουμε σε ιλουστρασιόν .....εκδόσεις, να γεμίσουμε όλα τα έντυπα με καταχωρήσεις για το Συνδυασμό μας.
 • Αρνηθήκαμε κάθε ενσωμάτωση στην παράταξή μας παραγόντων με σκοτεινό και ένοχο παρελθόν.
 • Αρνηθήκαμε να στριμωχτούμε σε κομματικά γραφεία περιμένοντας στην ουρά για να λάβουμε χρίσματα και «ευλογίες».
 • Απέναντι σε εκβιασμούς, προτάξαμε το πρόγραμμά μας.
 • Απέναντι σε φθαρμένους αυτοδιοικητικούς, προτάξαμε νέα πρόσωπα από την κοινωνία των πολιτών.
 • Απέναντι σε καμουφλαρισμένες με κορώνες περί ανεξαρτησίας κομματικές εξαρτήσεις, εμείς προτάξαμε μια παράταξη ουσιαστικά ανεξάρτητη με μοναδικό εντολέα τον πολίτη.
 • Απέναντι σε αυτούς που εκμεταλλεύονται τον άνεργο συμπολίτη μας, προτάξαμε ένα τεκμηριωμένο πρόγραμμα με στόχους την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική.
 • Απέναντι σε πολιτικές που ιδιωτικοποιούν τα δημόσια αγαθά μας, προτάξαμε ένα σχέδιο ανασυγκρότησης με πυλώνα την προστασία τους.
 • Την Κυριακή τα διλήμματα είναι αμείλικτα:
 • Θέλουμε Δήμο Πολιτών ή Δήμο Α.Ε ;
 • Θέλουμε Δήμο ανάχωμα στην κοινωνική εξόντωση ή Δήμο που θα μεταφέρει τα βάρη στους πολίτες ;
 • Θέλουμε Δήμο ανάπτυξης των πολιτών ή Δήμο μεγέθυνσης των ιδιωτικών κερδών;
 • Θέλουμε Δημοτική Ομάδα καθαρή ή Δημοτική Ομάδα ύποπτων και ένοχων επιλογών;
 • Θέλουμε Δημοτική Ομάδα αρχών ή Δημοτική Ομάδα συναλλαγών;
 • Θέλουμε Δημοτική Ομάδα υπηρέτη της καθημερινότητας των πολιτών ή Δημοτική Ομάδα ερασιτεχνισμών;
 • Θέλουμε Δήμαρχο όλων των δημοτών ή Δήμαρχο ολίγων και εκλεκτών;

Η απάντηση μας αφορά όλους…

ΜΑΖΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΠΟΛΛΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!

Μανώλης Τσαλικίδης

 tsal

 

 

 

Go to top