Αν όχι τώρα ...τότε πότε. Αν όχι εμείς...τότε ποιοι.

Του Δημήτρη Βλασσόπουλου
Υποψηφίου Συμβούλου με τον «Σαρωνικός 5+»

Φίλοι και φίλες,

Είναι βέβαιο ότι ζούμε τα τελευταία χρόνια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της χώρας μας, μια κρίση που ξεπερνάει τα στενά όρια της οικονομίας και αγγίζει σε βάθος όλες τις κοινωνικές δομές και αξίες που εδώ και δεκαετίες κατακτήθηκαν με τεράστιες θυσίες και αγώνες των παππούδων και των πατεράδων μας. Μια κρίση που χτυπάει στην καρδιά την ελληνική οικογένεια η οποία μέχρι και σήμερα αντιστέκεται και πολεμάει. Προσπαθεί να στηρίζει με όσες δυνάμεις της έχουν απομείνει τα μέλη της, μέσα σε έναν πραγματικό πόλεμο εξόντωσης που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια.


Είναι η ώρα που κι εμείς πρέπει να παλέψουμε για να σταθεί όρθια αυτή η κοινωνία, είναι η ώρα που κι εμείς θα μετρηθούμε με τις προκλήσεις που επιτάσσει ο καιρός μας.
Δεν έχουμε το δικαίωμα να παραμείνουμε άπραγοι μπροστά στα προβλήματα που μας κληροδοτήθηκαν. Έχουμε την υποχρέωση να αντιτάξουμε τις γνώσεις μας, την εμπειρία μας, την ορμή μας για να μπορέσουμε να σταθούμε με αξιοπρέπεια, μέσα σε αυτό το ταξίδι της Ζωής.

Είναι η ώρα που θα αφήσουμε πίσω μας αντιλήψεις από το παρελθόν για να προχωρήσουμε με στέρεα βήματα για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.

Φίλοι και φίλες,
Οι εποχές που μέναμε άπραγοι για όλα αυτά που συντελούνταν γύρω μας, απομονωμένοι μέσα στην προσωπική μας πλαστή ευμάρεια, αδιάφοροι για τις ολοένα μεγαλύτερες αδικίες που δεν άγγιζαν ίσως εμάς τους ίδιους, αλλά άλλες κοινωνικές ομάδες, έχουν περάσει.
Κρατήσαμε αποστάσεις από την ενασχόλησή μας με τα κοινά, προβάλλοντας πάντα δικαιολογίες για τον χρόνο που δεν είχαμε, τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες και άλλα παρόμοια που ο καθένας από εμάς ισχυριζόταν.

Παρ όλα αυτά ανεχτήκαμε και στηρίξαμε ανθρώπους με την ψήφο μας για την τοπική αυτοδιοίκηση, άλλοτε με τα στενά κομματικά κριτήρια κι άλλοτε με κριτήρια που δεν ακουμπούσαν στο δημόσιο συμφέρον.
Με την στάση μας αυτή αναδείξαμε τις περισσότερες φορές πρόσωπα που δεν υπηρέτησαν το κοινό καλό, που δεν υπηρέτησαν την τοπική κοινωνία, αλλά ιδιοτελείς σκοπούς και αλλότρια συμφέροντα.

Σήμερα είναι δική μας ευθύνη να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να δοκιμαστούν πάνω σε ρεαλιστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις.
Σε ανθρώπους που στρατεύονται στους στόχους της ανάπτυξης με κέντρο τις ανάγκες μας και της δημιουργίας κοινωνικών δομών.

Η παράταξη «Σαρωνικός 5+» διαθέτει όλο το ανθρώπινο δυναμικό, την πολιτική βούληση και τον προγραμματικό σχέδιο στην κατεύθυνση αυτή.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Τσαλικίδης διαθέτει την εμπειρία και κυρίως έχει την ξεκάθαρη πρόθεση για να συγκροτήσει έναν ακηδεμόνευτο συνδυασμό, μια ανεξάρτητη και μαχητική δημοτική αρχή, στηριζόμενος πάντα σε διαδικασίες που προάγουν τη συμμετοχή, τη δημοκρατία, τη διαβούλευση, τον έλεγχο και τη συνευθύνη.

Κλείνω αυτήν την πρώτη επικοινωνία μας με μία φράση του Μολιέρου...

' 'Δεν είμαστε υπεύθυνοι ΜΟΝΟ γι αυτό που κάνουμε αλλά και γι αυτό που ΔΕΝ κάνουμε ' '.

Go to top